Olympus SP-550 UltraZoom – review

Review-ul asta nu vreau sa il lungesc prea mult, ideea e ca am reusit sa imi cumpar si eu primul aparat digital, si cum nu am vrut sa merg prea in trepte m-am aruncat la un aparat nici profesional ca deocamdata e prea scump dar nici orice compact cu care sa nu pot face ce imi doresc eu.

Si uite asa analizand diversele aparate , de fapt modele de la Olympus, ca in nici un caz nu as fi luat alta marca, am dat peste acest model cu un raport calitate pret incredibil , zoom-ul e de exceptie iar megapixelii destui, mai multi decat imi propusesem initial.

Cu un zoom spectaculos pentru clasa lui, 18X, cu 7 megapixeli si cu incredibila optiune super macro 1cm, aparatul asta a fost in top 5 2007. Are o groaza de optiuni, am experimentat ceva ceva cu el si sunt foarte multumit mai ales de fotografierea in raw, un format care poate fi editat mai bine avand cea mai mare profunzime si calitate, doar ca subiectul nu trebuie sa se miste mai multisor iar salvarea pe cardul de memorie dureaza mai mult. Are balans de alb functie de lumina, cu preseturi, apoi diversele moduri iti permit sa alegi fie un preset intreg pentru un tip de scena anume, fie sa iti compui propriile setari ( pe My mode) fie pe prioritati – shutte priority etc sincer astea …nu m-am prins inca ce e cu ele. Adevarul e ca nu am avut rabdarea sa citesc manualul, am preferat sa descopar pas cu pas capacitatile aparatului. Am luat si acumulatori Energizer pentru el si evident un trepied. Are o dubla stabilizare a imaginii extraordinara insa pe moduri care imi folosesc la fotografia artistica nu o pot folosi si atunci trepiedul e esential.

Am sa postez cateva fotografii facute cu el , nu toate extrem de grozave, majoritatea demonstrand capabilitatile pe super macro ;)…

(29.02.08)

Posted on mai 31, 2008, in Blogroll. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: