EMO – Pe post de concluzie

Dupa cum apare in presa si dupa cum observam si singuri, in ultima vreme trendul EMO ia amploare, tinzand sa devina un nou curent flower-power.

Ce sa intelegem din asta? Ca de la euforia flower-power ne-am deprimat cu totii in asa hal incat simtim nevoia sa creem o adevarata moda pe aceasta tema? Sper ca nu , cel putin nu intr-atat incat trendul sa fie unul al unor oameni excesiv de deprimati incat sa se sinucida. Nu e nimic rau in a fi emotional, sensibil, si chiar instabil psihic intr-o anumita masura, fiindca tinerii sunt in general instabili emotional prin natura lor, trecand in general prin schimbari majore care ii afecteaza puternic. Nu trebuie niciodata sa minimalizam o iubire pierduta, sau pierderea unui membru al familiei, sau sa banalizam sentimente si trairi. Sper insa sa fim suficient de puternici pentru a le tine in frau, si a nu ne destabiliza psihic intr-o masura foarte mare si periculoasa pentru noi insine.

In esenta, acest curent pune sentimentele si trairile emotionale pe primul plan, sensibilitatea si afectiunea fiind factori importanti in viata individului. Nu cred ca exista persoane de acest gen care sa nu fie in acelasi timp puternice in interior, poate ca uneori sunt mai puternice decat indivizii obisnuiti. Toate aceste elemente pot forma foarte usor indivizi sufletisti, care pun pacea si iubirea pe primul loc. Cu conditia sa nu cadem in extreme, aceasta moda, fie ea si adoptata din dragul de a fi in trend, nu este una negativa. Poate ca privesc lucrurile dintr-un punct de vedere pozitiv, sunt la urma urmei un tip care vede de cele mai multe ori partea plina a paharului, si nu neg ca exista un substrat depresiv al acestui trend.

Suntem deprimati? Poate ca da, mult peste normal. Ne putem permite sa ne complacem in aceasta stare psihica? Cu siguranta NU. Va puteti taia venele, dar asta nu va vindeca sufletul. Incercati sa gasiti in voi echilibrul!!

Posted on iunie 1, 2008, in Blogroll and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: