PetitieOnline.ro sau ce minte creata au unii – episodul 1

Am gasit situl asta primind linkul de la cineva din lista de mess care vroia sa semnez nu stiu ce petitie. Si am dat astfel de un site ale carui intentii sunt bune nimic de zis, numai ca omu nostru saracu nu face decat sa dovedeasca ce ii mai bese mintea uneori. Pe langa elucubratiile „geniale” ale unora, se mai observa si cat de „mult” interes dam unor probleme foarte serioase si a caror petitii ar trebui sa contina zeci de mii de semnaturi.

Se pare ca tot barbatii au cea mai mare curiozitate, poate si pentru ca sunt vesnic nemultumiti de ceva, ceea ce explica numarul mare al celor care semneaza petitii legate de bere, de antrenorii de fotbal si alte astfel de preocupari ale celor care nu fac decat sa isi umple burtile cu bere si sa se benocleze in teveu la fotbal, si ma refer la specimenele de cea mai joasa speta, purtatoare de burti comparabile cu o bute de bere ( ca sunt si barbati cu bun simt care prefera o relaxare de genul asta ). Astfel , ca un singur exemplu, petitia legata de protestul impotriva arbitrajului in baschetul romanesc are 1089 semnaturi fata de o petitie privind inchiderea unui parc , care are cifra fenomenala de 2 semnaturi !!! La fel o petitie de retragere a Romaniei de la Eurovision are doar 2 voturi. Cu alte cuvinte semnam pentru toate prostiile, iar la o petitie destul de serioasa, avand in vedere nivelul la care se voteaza in aceasta competitie, nu catadicsim sa raspundem nicicum, la cele privind poluarea la fel. Suntem chiar asa un popor de scandalagii si de barfitori?

O petitie din 23.05.08, care boicoteaza subiectele de lb. romana oral, sta cu doar 36 semnaturi. Imi vine sa rad desi e de plans, cred ca nu putem uita ca in situatia asta sunt mii de tineri si toti acuza aceste subiecte.

In episodul asta insa vreau sa vorbesc despre o petitie in mod particular, una foarte indreptatita, o petitie care are pana in prezent doar 26 voturi , ea fiind pe site din data de 23.05.08 (ganditi-va ca poate pare putin dar protestul acela cu baschetul si 1089 semnaturi e din 08.06.08 ).

Petitia cere salvarea parcului IOR din Bucuresti, citez „Primaria sectorului 3 a aprobat constructia unor imobile pe 82.000 mp, terenul fostei baze sportive din parcul IOR. Vreau sa impiedic acest lucru si va invit sa semnati aceasta petitie care sper ca va rezolva ceva.  ” Altfel spus, se vede ca invartelile menite sa umfle buzunarele oficialilor din primarii si consilii judetene se tin lat calcandu-se fie pe cadavre umane fie pe cadavrul naturii.

Am vizitat parcul acela de la un capat la altul, sincer nu stiu la ce baza sportiva se refera anume, fiind un parc foarte mare, si eu necunoscand Bucurestiul…am vazut eu o ingradire unde se juca golf, nu cred insa ca e vorba de zona aceea mai ales ca e fix in cea mai buna zona din parc. ( sau oricum sper sa nu incurc parcurile cu zona mea de golf ;)) ) Ideea e ca parcul asta e unul imens, este in acelasi timp un loc extraordinar de promenada, lacurile aflate in interiorul lui ii dau un aspect senzational. Din nefericire, cu ocazia zilelor de sarbatoare din acest an, si unii dintre voi probabil au vazut si la tv, mormane de deseuri si sticle zaceau la marginea lacurilor, ca sa nu mai spun ca intregi toalete ecologice fusesera aruncate in apa atunci cand l-am vizitat eu. Practic administratia locala nu e in stare sa se ocupe de acest parc in schimb cauta prin orice mijloace sa obtina niste bani cu pretul distrugerii unei parti semnificative din el. Cu siguranta ei pot argumenta ca oricum pe acel loc nu se afla vegetatie sau luciu de apa, dar cu ce ma intereseaza asta pe mine’? Da de ce nu sunteti voi capabili sa reamenajati acea baza sportiva si s-o puneti la dispozitia  celor care mai vor sa joace vreun tenis ceva? Va dor burtile umflate din banul public?

Mi se pare o jignire, de fapt nu ma mira, ei probabil sunt ca lacustele, vor sa devoreze si sa distruga orice e bun si sta in picioare.

O jignire si o mare nesimtire si din partea celor care pur si simplu nu semneaza. Eu care nu stau acolo si stiu doar parcul din vedere si mi se pare o insulta , iar locuitorii sectorului 3 … au lene…..Indiferenta ne aduce numai pierderi. Nu mai fiti indiferenti ca altfel nu prea mai aveti dreptul sa va plangeti ca orasul vostru e numai praf. Pai cu nici un copac aproape pe strazi intregi chiar ma intreb cam cum ati vrea sa fie? Asfaltul nu face decat sa se macine, solul spatiilor verzi sau nepavate se usuca nefiind udat nimic si se macina si ala si mai tare, ce pot sa spun? praf peste praf. Iar voi nu sunteti in stare sa reactionati la o petitie.

Au semnat mai multi pentru petitia „NU stirilor de la ora 5” ……….indiferenta noastra fata de mediul in care traim ne costa si o sa ne mai coste si mai mult. Dar voi semnati in continuare petitiile de bere, baschet si fotbal. Succes si mult praf!

Posted on iunie 11, 2008, in Blogroll and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: