Mamaia 2008 – una calda una rece

Si chiar nu e de ras cand spun una calda una rece!

Intr-o prima faza m-am bucurat vazand doi prezentatori seriosi – Maia Morgenstern si Marius Bodochi, actori bine cunoscuti de teatru si de film. N-a durat mult bucuria ca apar alti doi prezentatori tineri , Mădălina Antonescu si Angelo Petrescu, portretizand doi tineri „cool” din noua generatie care vorbeau in slang si faceau gesturi la fel de „cool” printre tinerii de azi. S-a vrut a fi un teatru, o asa zisa batalie intre generatii, in a doua seara de concurs fiind randul Maiei si a lui Marius Bodochi sa portretizeze noua generatie. Evident ca a fost mai mult ridicol si penibil cu accente hilare pe ici pe colo, spre deloc. In primul rand ca cei „cool” urlau in microfon de te asurzeau, si sincer dialogul a fost penibil si de prost gust ( ma intreb cine l-o fi creat….probabil are neuronii la fel de „cool”)

Deci mai mult rece decat calda……

Serile de concurs au fost impartite in doua – interpretare si creatie. Aici realmente a fost una calda una rece. Daca partea de interpretare a ridicat mult nivelul din alti ani, creatiile au fost jalnice, ca sa citez Cotidianul. Niste lamentari aproape imposibil de retinut, cu niste versuri infioratoare in marea majoritate…in a doua seara am renuntat sa ma mai uit la partea de creatie. In afara de Mihai Alexandru si Dan Helciug care au prezentat doua melodii suficient de bune, restul au fost imposibili. Cei amintiti au si intrat pe podium de altfel, nu am retinut exact pe ce loc.

Concursul de interpretare a fost insa deosebit prin piesele care au fost alese, majoritatea din muzica usoara romaneasca consacrata, au fost si cateva piese de George Grigoriu, chiar si 2 sau 3 interprete care fusesera prezente si pe scena festivalului George Grigoriu de la noi de la Braila, deci un nivel net superior celorlalti ani.

Toti interpretii au fost acompaniati de orchestra live, evident s-a copiat mult din structura festivalului George Grigoriu, pana si prezenta presedintelui consiliului judetean Constanta la decernarea trofeului si focurile de artificii de la final. Oricum efortul asta e laudabil avand in vedere anul trecut cand intreg festivalul a fost de un nivel mediocru.

Juriul a fost unul destul de bine organizat si ales, dovada ca premiantii au fost alesi corect. Asta desi initial am strambat din nas la vederea lui Madalin Voicu.

Alta foarte rece a fost sonorizarea. Sincer nu stiu cum s-a auzit acolo dar cel putin la tv a fost groaznic. Si cred sincer ca nici pe scena nu s-a auzit mai bine, unii concurenti fiind vadit incomodati de faptul ca nu reuseau sa se auda. Au avut loc reglaje pe microfon la fiecare concurent astfel incat la inceput ba era dat f tare, ba in primele secunde nu se auzea nimic, la refrenul piesei de multe ori orchestra a fost cu mult peste vocea interpretului….un adevarat talmes-balmes.

In concluzie nu pot sa spun de bine decat de concurentii de la interpretare care s-au prezentat onorabil , cu piese bine alese si care au cantat in marea majoritate bine, fata de ce s-a intamplat in alti ani. In rest ce pot spune? lipsa de profesionalism datorata si unei echipe tehnice care a sonorizat cum a sonorizat si unor organizatori care au considerat ca pot aduce un mod original de prezentare care sa rupa gura targului. Din pacate au calcat in gropi.

Acum astept Cerboul de Haur cum l-am numit, in speranta unui concurs care sa dea dovada de mai multa seriozitate.

Posted on august 27, 2008, in Blogroll and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: