Braila sub asediu – ep.1 Ipocrizia edililor

In ultima vreme orasul in multe multe zone arata ca sub asediu, se face , se drege, se sapa mai ales de vezi numai transee, dar cel mai important se reabiliteaza domle centrul vechi!!! De fapt centrul asta vechi, spre deosebire de alte orase europene si chiar romanesti, e o paragina, o adunatura de case darapanate si care nu au nimic special ( inafara chipurile de mult trambitata feronerie pentru care s-a organizat si o expozitie ), in care s-au aciuat numai tigani si care devin din ce in ce mai infecte.

Pe strada Mihai Eminescu care practic e principala strada a centrului vechi si la capatul careia se gaseste teatrul Maria Filotti, e un dezastru de ani de zile. O fantana care nu mai merge si in rest felinare jalnice, iar pe dreapta si pe stanga tot felul de magazine care si-au amenajat vitrinele care incotro, fiecare varuind in culori care mai de care mai ingenioase, unii s-au albastrit, altii sunt portocalii, care mai de care cu termopane ba albe , ba albastre, ba cu aspect de lemn.

Culmea e ca de ani de zile ( si nu 2, 3 ) se bate moneda pe reabilitarea centrului istoric sau vechi al orasului. Si fiecare politician mai vine cu cate o fandoseala din asta si pana la urma nu se face nimic. De ani de zile nici macar nu s-a pavat complet zona, zona pe care dealtfel nici autovehicolele nu ar trebui sa aiba acces, dar pana la urma cum s-ar mai aproviziona magazinele?? Dilema mare.

Ei bine anul asta un gigel s-a enervat la culme si si-a propus sa faca el o maaaare reabilitare pe strada aia, si la un moment dat prin vara a inconjurat mijlocul intregului trotuar cu plasa, lasand doar 2 pasarele pe langa magazine, de abia pot trece 2 persoane, si a inceput sa sape in draci.

Photobucket

Si asta era acum 3 sau chiar 4 luni. Si va spun eu ca inca mai sapa. Au scos enormele jardiniere rotunde si fantana, probabil ca s-au ocupat si de canalizare sau cel putin asa mi s-a parut, si in rest sapa cu spor. Au lasat deocamdata in urma jardinierelor care de bine de rau adaposteau niste flori, niste locuri in care buruienile au crescut pe sistemul „ridica-ma la cer”.

Photobucket

Photobucket

Eu cu proiectul nu am nimic in contra, mai ales ca sincer nimic nu a fost afisat asa ca inca nu am idee ce vor sa faca. In schimb ma mai uit si eu la Discovery, din cate stiu eu in 4 luni de zile se construiesc fundatii intregi….

La capatul intregului camp de batalie sta marturie un afis pe care scrie mare ca termenul de finalizare e 16 septembrie 2008. Ma intreb ce naiba sa finalizeze, ca nu vad sa termine decat poate de sapat…. Restul se vede si din afis, numai autorizatia e tocmai din 2006. Iar firma executanta cica e una din Spania…si eu care citeam mare pe camioane Drumuri si Poduri SA ( ma rog partial, pe majoritatea scria doar Drumuri :)) )

Photobucket

Acum sincer daca voua vi se pare ca asta e un centru istoric sa imi dati si mie ochelarii vostrii sau eventual pastilele pe care le luati. Pai baaai , nu ajungem noi la nivelul buticurilor din Franta, aliniate pe strazi care au intr-adevar aspect aproape medieval, si o atmosfera deosebita. Si daca vreti parerea mea, pentru un centru istoric , felinarele alea sunt o jena mai ales ca v-ati laudat cu feroneria centrului vechi. Mai sunt 17 zile si chipurile lucrarea ar trebui sa fie gata. Va zic eu – poate sapatul ca asta o fi fost lucrarea. Las ca putem reabilita efectiv si la anul, sa vada alegatorii ca se munceste din greu pentru oras!!

Posted on septembrie 2, 2008, in Blogroll and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: