Copii strazii si rautatea din oameni

In drumul spre si de la serviciu, in intersectia Scolilor cu Dorobanti, am observat de vreo saptamana prezenta unui copil care sta in intersectie, printre masinile oprite de semafor si cerseste „un ban”. Isi pune tot felul de plasticuri in nas sau pe figura, semanand cu unele piercing-uri africane, ma intreb uneori de unde ii vin ideile astea, rade si se fataie printre masini. Cine vrea ii da cine nu il ignora, mai sunt si cei care ii spun sa plece si sa ii lase in pace…

Intr-o seara, se uita la masinile oprite, si alege sa se duca la un taximetrist. Era si de la Dan Taxi, care alearga ca nebunii in trafic de ti-e frica sa mergi cu ei. Magarul deschide putin geamul, ii arunca niste vorbe urate copilului si il scuipa!

Copilul, de altfel vesel in aparenta si sprinten printre masini, statea a doua zi cu privirea pierduta, cu mana la falca si cu un aer foarte trist, probabil facandu-si socoteala ca se va odihni putin si apoi va pleca iar in intersectie dupa banuti. Pantalonii care ii sunt scurti ii dezveleau si mai tare picioarele bagate direct intr-o pereche de pantofi vechi care cu siguranta ii rod calcaiele si degetele…. Mi-a venit sa plang de tristetea lui, mi-a venit sa plang la gandul ca traieste extrem de greu, de pe azi pe maine, si nenorocitul ala din taxi l-a scuipat….

Foarte multa rautate, nepasare, si foarte multa saracie….Nimic din toate astea nu pare sa se mai termine.

Posted on septembrie 26, 2008, in Blogroll and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: