De ce sunt unii oameni jigodii?

Vreau sa vorbesc despre o categorie speciala si anume administratorii de bloc. Aveti si voi, banuiesc, un astfel de specimen, care de cele mai multe ori se poarta ca o jigodie pentru ca nici nu are ce face si in plus i s-a urcat administratia la cap.

Aceste personaje pitoresti, cu accente de incultura accentuata, isi dau o importanta nemaipomenita, si au impresia ca deja detin blocul, trotuarul si chiar si copacii, comandand chiar si peste usile si balcoanele celorlalti.

Un astfel de specimen avem la blocul in care este incorporat magazinul. Musiu Rizea, asta fiind numele individului, se crede un fel de guru al blocului, dand ordine in dreapta si stanga. Problema lui esentiala a fost gunoiul. A facut la un moment dat un adevarat scandal ca s-a aruncat gunoi de la noi in ghena din spatele blocului, si care, evident e a asociatiei chipurile. A mers pana la a cauta in gunoi dovezi ca e gunoiul de la magazin, si a chemat politia comunitara ( care a declarat ca s-a saturat pana peste cap de el ). A amenintat la un moment dat ca pune el o camera sa filmeze cine pune gunoiul acolo fara acordul lui. Ei ca sa vezi!

Ultimele jigodisme si le-a manifestat in ultima vreme. Pe sistemul „uite cum pune un singur om pe jar o armata de oameni”, musiu Rizea, caruia i-as ignora bucuros accesele de sef, a decis ca lui nu ii convine cum a pozat RDS cablurile pe fatada blocului. Echipa care a cablat a pus niste cleme insurubate in partea inferioara a balconului de la etajul 1, si a trecut cablul prin ele. Linia era dreapta, se lucrase foarte bine….In fine, a decis el ca nu e bine, si i-a sunat efectiv pe cei de la RDS amenintand ca el taie cablurile sau le da jos daca nu le pozeaza pe unde vrea el. Initial m-am gandit ca le vrea pe sub balconul cu pricina, care nici macar nu e al lui, iar persoana care locuieste acolo nu a parut deranjata de ele. Echipa s-a mobilizat bineinteles, insa am ramas absolut blocat cand mi-am dat seama ce vrea nefericitul. I-a pus sa le bage prin scara si sa le scoata prin spatele blocului, ma mir ca cei de la rds nu l-au scuipat. La drept vorbind plateste el lucrarea sau ce?

O data rezolvat moftul scrantitului, la o zi sau doua distanta il apuca alta. Ia o scara si se apuca sa taie crengi intregi dintr-un copac aflat in fata scarii la care sta. Acum nu stiu daca ii dadeau crengile in geamuri sau era vorba de altcineva ( i-as da eu cu crengile in cap ), cert e ca a taiat destul. Cand urla la mine ca e ghena lui, desi se afla bine mersi pe domeniul public, nu i-a spus nimeni ca e ilegal sa taie chiar si partial copacii din acelasi domeniu public? Evident domnului Rizea nu i-a spus nimeni ca are probleme serioase, si atat timp cat si locatarii se complac in mojiciile astea, o sa continue sa se comporte de parca ar fi cumparat tot blocul.

Am avut si noi un administrator de teapa astuia insa am avut si mai multi locatari inteligenti decat se afla in blocul magazinului. Concluzia e una singura – pune pe cineva sef, ca sa stii cu cine ai de-a face!

Posted on octombrie 4, 2008, in Blogroll and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: