Vistamizer – cel mai bun Vista transformation pack

Cel mai bun pack care face interfata de XP sa semene cu Vista este Vistamizer

E un pack complet, schimba bootscreen-ul , log-on-ul, iconitele, taskbarul, start menu, instaleaza un sidebar tip vista si aduce ca noutate efectele vista de transparenta si schimbarea 3D intre ferestre.

Cu toate acestea, packul are cateva mici defecte, sesizate de multi utilizatori si pe care va sfatuiesc sa le eliminati de la instalare. Cel mai important – transparenta sau componenta TrueTransparency. Aceasta face ca title-bar-ul ferestrelor sa devina in totalitate transparent. Deocamdata TrueTransparency nu functioneaza corect, ferestrele se blocheaza deseori, nu se mai pot misca si intr-un final nu se mai poate da click pe nimic, nici macar suficient cat sa se dea restart din windows. Un alt bug – VistaOrb. Practic, din dorinta ca taskbarul sa fie identic cu cel de vista, s-a inventat in Vistamizer un modul care instaleaza un shortcut pentru start menu sub forma butonului de start din vista, adica rotund, pentru a compensa faptul ca taskbarul nu a putut fi modelat in modul in care apare in Vista. Acest buton este vizibil separat de taskbar, putand fi chiar mutat din loc accidental, si, pe langa aspectul inestetic, se dovedeste a fi complet inutil.

Astfel, in momentul in care instalati vistamizer, va va apare o lista in care sa bifati componentele pe care le doriti instalate. Bifati apps, si din sublista debifati TrueTransparency si Viorb.

In pack este inclus si un soft care duce transparenta mai departe decat o face, nativ,Vista. Glass2k poate face orice fereastra, fie de windows explorer, fie de browser sau aplicatie, oricat de transparenta doriti, si mai mult, poate pastra in memorie aceste setari. Puteti alege sa activati aceste optiuni atunci cand dati un click dreapta pe orice fereastra, sau puteti alege la fel de bine ca aceste optiuni sa nu apara. Pe iconita Glass2k, care apare in tray, se da click dreapta Settings, se bifeaza Auto-remember every window’s transparency settings, si apoi se alege enabled pentru right click transparency pop-up dupa care mai jos se alege un shortcut. Puteti, de asemenea, sa alegeti cat de transparent va doriti sa fie taskbarul.

glass2k

WinFlip este aplicatia care va ofera posibilitatea de a alege intre ferestrele deschise in modul in care o puteti face in Vista. Atuul aplicatiei de windows care permite acest lucru este faptul ca o puteti actiona fie facand un cerc cu mousul pe ecran, fie apasand pe scroll de pe mouse ( alegeti intre cele doua modalitati dand click dreapta si Options pe iconita WinFlip din tray ). Fata de aplicatia de vista insa, taskbarul si orice altceva aflat pe desktop (sidebar, gadgeturi ) dispare, fiind vizibil doar un desktop blurat si mai intunecat. Aplicatia insa este una folositoare in special pentru cei care deschid multe ferestre si doresc sa navigheze intre ele intr-un mod in care cel mai important e ca pot vedea foarte bine ce anume aleg.

winflip

Cu vistamizer nu mai aveti nevoie de StyleXP pentru a schimba skinurile. Pe langa faptul ca include cateva skinuri suplimentare celor de Vista, puteti instala cu usurinta orice alt skin descarcat din internet. Nu puteti insa modifica si bootscreen-ul sau logon-ul, neavand un soft special care sa execute schimbari in modulele kernel.

Vistamizer se gaseste freeware pe internet si apare la orice cautare Google. Cel mai nou modul este 2.5.2.0. Eu prefer insa modulul 2.0.0.0, sau eventual 2.2 care sunt mult mai stabile. Enjoy!

Posted on octombrie 12, 2008, in Blogroll and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: