Cum se rezolva „amiabil” accidentele auto!!!

„Procedura de constatare si rezolvare pe cale amiabila a accidentelor auto soldate cu pagube materiale de mica valoare, fara a fi nevoie de dovada de la Politie, va putea fi adoptata, in cel mai bun caz, de la 1 ianaurie 2008, a declarat marti deputatul Ioan Bivolaru, raportor al Comisiei de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.

„Asa-numitul constatabil amiabil al accidentelor rutiere usoare care presupune faptul ca soferii implicati in astfel de accidente nu mai au obligatia de a se prezenta la politie pentru a raporta accidentul, ci rezolva toate problemele legate de daune prin intelegere reciproca si cu ajutorul societatilor de asigurari unde detin polite, nu poate fi implementata mai devreme de 1 ianuarie 2008, intrucat respectiva procedura implica in mod necesar modificarea legii asigurarilor si in continuare a Codului Rutier”, a spus Bivolaru, citat de NewsIn.”

Altfel spus, daca ambele parti se inteleg sa isi contacteze societatea de asigurari si sa faca schimb de date, totul se va rezolva fara a chema politia la locul accidentului. Evident, daca daunele materiale sunt minore.

Intelegerea „amiabila” se practica si acum fara probleme. Un maxi-taxi a lovit un scuter astazi, aruncand conducatorul scuterului la vreo 2 metri. Daune? clar minore: o aripa de scuter indoita si un numar de inmatriculare afectat. Accidentul in sine mie nu mi se pare unul minor. Conducatorul maxi-taxi, stiindu-se cu musca pe caciula, a scos repede cateva milioane pe care i le-a inmanat „amiabil” celui de pe scuter, care din fericire nu a suferit nici o ranire.

In cazuri din acestea, desi vina conducatorului auto, sau poate chiar a celui de pe scuter sau alt moped, este una evidenta, fiindca pagubele sunt minore, nu se mai apeleaza la politie. Mi se pare o aberatie, pentru mine fiind clar ca unul dintre ei trebuia sanctionat intr-un fel sau altul. In situatiile in care se constata clare nerespectari ale regulilor de circulatie ( si ar fi culmea sa nu existe din moment ce s-au ciocnit ) se iau masuri drastice pana la suspendarea permisului. In cazul de fata insa, presupunand ca deja ar fi fost in vigoare aceasta intelegere pe cale amiabila, practic s-a fentat legea. Ambii au iesit din toata povestea doar cu o sperietura zdravana.

Dupa mine, prin introducerea acestei reglementari, se deschid laaarg portile unor intelegeri „amiabile” extrem de profitabile – unul se alege cu bani, celuilalt nu i se mai ridica permisul. Nu de alta, dar sa lasam sa mai respire si politia asta! Ii deranjam asa pentru orice fleac…..Zbori la 2 metri de pe scuter, lovit de un idiot care cel mai probabil se gandeste la nemurirea sufletului sau vorbeste la mobil dar pagubele sunt minore. Nici pe cel de pe scuter nu il pot invinovati, nu s-ar fi ales cu nimic daca suna la politie. La drept vorbind nici nu prea ai pe cine sa acuzi de principialitate….
(22.10.08)

Posted on octombrie 24, 2008, in Blogroll and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: